Van denken naar voelen

Ikzelf ben een persoon die vaak over de dinges des levens nadenk. Soms teveel. Bij Hilde heb ik ook gelukkig weer leren voelen.

15 jaar geleden, toen ik de eerste maal bij Hilde binnen wandelde met nekklachten, ging er een nieuwe wereld open. Ik dacht dat de last enkel kwam door een auto ongeluk. Maar de emotionele achterliggende aspecten kwamen niet aan bod. Het verschil met de klassieke benadering is dat zij het specifieke lichaamsdeel bekijken en behandelen, dat iemand een lichaam heeft. De aanpak bij Hilde is holistisch, dat iemand een lichaam is. En dat jij met dat lichaam vanalles beleeft en dat deel - bij mij mijn hals - iets vertelt over jou.

Na 15 jaar ben ik nog steeds verwonderd hoe ze met haar 'golden fingers' zachtjes mijn lichaam wakker schudt en los maakt, dat ze mij zo nog telkens weer wakker schudt en los maakt van alle omliggende gevoelens. En hierbij wandel ik ook altijd ontspannen buiten na een deugddoende massage.

Dank je wel Hilde! Door jou heb ik geleerd om mijn lichaam te voelen en te luisteren naar wat het me te vertellen heeft.

Sarah

De meest rustgevende behandeling

Ik vond het de meest rustgevende behandeling ooit, ik heb fantastisch geslapen en ben pijnvrij wakker geworden. Mijn lichaam voelt gebalanceerd. Dankjewel!

Muriel

Geborgen en veilig

Jij hebt een zeer rustgevende stem waarmee je de juiste dingen zegt, je voelt ontzettend goed waar mijn spanningen zitten. Ik voel me altijd weer geborgen en veilig op jouw tafel en onder jouw handen, waardoor ik me makkelijk kan overgeven. Mijn gevoelige rug voelt weer zoveel beter. Dankjewel Hilde!

A.V.

Open en vrij

Ik ben bij Hilde in behandeling sinds 2000. Ik merk dat ik bij haar terecht kan met verschilende klachten : CVs, een geknelde zenuw na een gebroken enkel maar ook met psychische en relationele problemen is zij er voor me. Niet betuttelend maar met een open en vrije houding.

Hilde behandelt me niet symptomatisch maar kijkt telkens verder, ik voel het aan alsof ze me als geheel behandelt op een holistische wijze.

De eerste keren dat ik bij haar kwam was ik daarna wel extra moe en mijn organen waren precies beter aan het werken. ik kreeg soms een metaalachtige smaak in mijn mond, het was net of er een zuiverende actie had plaats gevonden. In het begin voelde ik dat heel sterk, nu ook nog soms.

Soms kan ik me makkelijk en goed ontspannen, soms ook helemaal niet. bij Hilde hen ik niet het gevoel dat het moet, ze is ook niet teleurgesteld als het niet lukt (ontspannen). Ze is mild en aanvaard me zoals ik ben. dat maakt dat ik mezelf ook minder (ver)oordeel.

Hilde werkt niet alleen op mijn lichaam, maar zegt ook de juiste dingen op het juiste moment.

Ik kijk telkens uit naar deze afspraak om me te laten behandelen door haar goede handen. Hilde doet geen wonderen (ik geloof niet in wonderen) maar zij maakt dat ik me beter in mijn vel voel, dat ik het leven beter aan kan en dat ik me beter verzorg.

Els H.

Stukken lichter

Iedere keer weer valt er een 'last' van mijn schouders, voel ik me stukken lichter. Hilde zegt wel eens: zoals je met je auto om de 10000 km naar de garage moet voor nieuwe olie enzo.. zo zouden wij ook met onze 'bodies' moeten omgaan. Voor mij is het superontspannend en merk ik ook dat ik helderder met de dingen kan omgaan.

Mirjam D.

Helende handen

Sinds vele jaren kom ik maandelijks bij Hilde, en ik kijk er ook elke keer naar uit. Het is voor mij steeds een deugddoende ervaring. En verrassend hoe telkens weer de pijnlijke plekken gevonden worden. Ik kom er dan ook als een ‘heler mens’ buiten, dankzij de ‘helende handen’ van Hilde. Elke behandeling komt in grote lijnen overeen uit, maar is toch altijd anders. De bijhorende babbel en soms ook tips, geven het geheel een extra warme dimensie.

Mijn lichaam wordt terug in mekaar gepuzzeld, de energiebanden stromen opnieuw vrij, en mijn geest is weer ontspannen. Total healing dus! Ik zou het voor geen geld willen missen.

Rita

Een vredig en licht gevoel

Een behandeling van Hilde is ontspannend en rustgevend van begin tot einde. Het viel mij telkens op hoe snel ik reageer op de aanrakingen, die direct een diepe uitwerking blijken te hebben. Ik voelde letterlijk hoe blokkades schijnbaar moeiteloos werden opgeheven en de energie weer vrijelijk kon stromen. De rug, de schouders, de armen, benen en voeten: allemaal kregen ze een voor een de volle aandacht. Ik had het gevoel dat ze zolang werden behandeld als nodig.

Niet alleen kwam hierdoor elke vezel van het lichaam tot rust, ook in het hoofd werd het stil en ontstond er ruimte en rust, ik kreeg een vredig en licht gevoel. Voor iemand die al veel is behandeld (rugklachten en -operaties) kan ik alleen maar zeggen dat Hilde een zachte, bijna magische, kracht uit haar handen en vingertoppen laat vloeien. Die kracht gebruikt ze om anderen te verlichten: van pijn, stress, onrust.... Wie op haar tafel ligt, voelt zich na afloop herboren, nieuw. Daar komt bij dat Hilde een aangename persoon is, waarbij je je direct op het gemak voelt. Komt bij dat de omgeving waarin je wordt behandeld ook zeer aangenaam is. Gegarandeerd een zeer fijne ervaring en voor herhaling vatbaar.

Nicole

Diep en zen

Graag wil ik laten weten dat het lang geleden is dat ik zo fijn gemasseerd ben. Het is een heel rustgevende omgeving waarin je werkt. Aangename muziek. Je hebt een ongelooflijke hand, je gaat diep en zen. Wat je volledig relaxed van je tafel laat gaan na de behandeling. Ook is belangrijk dat je een geweldige vrouw bent. Open, warm en oprecht. Dit alles voel je wanneer je aan het masseren bent. Ik zou je graag aan iedereen aanbevelen. Veel succes en tot gauw.

Daniella - Inbetweenies

Heerlijke harmonie

Lieve Mevrouw Hilde Verhaegen,
Velen komen dagelijks bij u klagen,
over allerlei dingen die hen mishagen.
Maar na uw zoeken hoe de kwaal ontstaat,
en hen behandelt zodat het beter gaat
Voelen ze zich helemaal opgelucht,
en voor hun kwaal niet meer beducht.
Gedaan met zeuren over die pijnlijke rug.
Bij patiënten waar de kwaal was stug,
Gaf u hen veel levensvreugde terug.
En de heerlijke harmonie der dingen,
Die veel mensen kan doen zingen.

Famile De Bie

Balinees masker

Beste Hilde,

Wat ik zo wonderlijk vind aan je behandelingen is dat ze iedere keer een totaal andere gewaarwording veroorzaken. Er komt op emotioneel, fysiek, of geestelijk gebied zoveel meer in beweging dan waar je je op dat moment bewust van bent.

Vandaag kwam er terwijl ik met een verkoelend Balinees masker op mijn ogen op de massagetafel lag, uit de bestofte lagen van mijn bewustzijn, ineens een spel uit mijn kindertijd tevoorschijn. Een elektronisch spel waarvan ik het bestaan vergeten was, maar toen heel leuk vond. Voor mijn geestesoog verscheen een themakaart van het menselijk lichaam waarop je door middel van een rood en blauw kabeltje een vraag met een antwoord moest verbinden. Als het antwoord goed was dan hoorde je een muziekje en ging er een lampje branden. Wat jij met je aanraking via acupressuur en massage doet komt voor mij een beetje op hetzelfde neer. Tijdens en na de behandeling gingen er in mijn lichaam en hersenen terug lampjes branden waar voorheen nog maar een zwak schijnsel scheen, of waar het licht al gedoofd was. Het wondere was dat die lampjes ook bleven branden nadat ik de deur van de praktijk al lang achter mij had gesloten en met een verfriste geest en lichaam de dagen tegemoet ging.

Ik zou het mezelf en veel andere mensen graag gunnen om minstens één keer per maand in je praktijk langs te komen om de batterijen weer op te laden! Dank u wel!

Een Balinese groet,

Daisy Roman

“Alleen die dag breekt aan waarvoor we ontwaakt zijn."
Thoreau